מקרוני אנד צ'יז טבעוני

מקרוני וגבינה, או בשמו הלועזי מאק אנד צ'יז, זו המנה המושלמת והמנחמת למי שמחפש מה להכין כשהוא רעב במיוחד. המקרוני אנד צ'יז הוא מנה מאד פופולרית באמריקה, אבל לצערנו האחד המרכיבים שלה הוא הגבינה שמקורה בבקר.
אבל אין יאוש בעולם, מקרוני אנד צ'יז אפשר להכין גם בגירסה טבעונית, טעימה במיוחד וכמו שרק הטבעונים מבינים: לא מכילה סבל של בעלי חיים.
אז הנה מתכון של מקרוני אנד צ'יז טבעוני שמצאתי ברשת, קצת התאמתי למטבח הישראלי, הכנתי ואהבתי:
המצרכים (ל-6 מנות):
חצי שקית פסטה צינורות, קרניים או קונכיות
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שהושרו במים במשך 6-8 שעות
1/2 כוס מים
2 כפות חלב קוקוס (או חלב צמחי אחר, לטעמכם, רצוי סויה)
1/4 כוס שמרי בירה
1/2 פלפל אדום בינוני, קצוץ
2 כפות בצל קצוץ
1 שום
1 כף מיץ לימון
1 כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
קמצוץ פלפל קאיין (פלפל אדום חריף)
קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
קצת פפריקה לקישוט
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים עם קצת מלח, בהתאם להוראות שעל גבי החבילה עד לרמה של אל דנטה.
מסננים את הפסטה ומחזירים אותה לסיר.
מסננים את הקשיו שהושרה במים ושופכים את המים. מכניסים לבלנדר את הקשיו, 1/2 כוס מים, חלב קוקוס, שמרי בירה, פלפל אדום, בצל, שום, מיץ לימון, מלח ופלפל קאיין ומערבלים במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת חלקה כמו שמנת.
יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים עד שכולה מכוסה, מוסיפים מלח במידת הצורך. מבשלים על האש עד שהפסטה מתעבה.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות צלזיוס, למשך 30 דקות.

הערות:
אפשר לבחור סוג של פסטה אחר, רק רצוי כזה שיש בו חלל למלא ברוטב.
אגוזי הקשיו נועדו לתת לרוטב טעם עשיר ומרקם חלב וקרמי. אם אין לכם אגוזי קשיו בבית, תוכלו להשתמש בשקדים חלוטים, אגוזים, זרעי דלעת מבושלים, או תפוחי אדמה מבושלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים