מתכון לחומוס טבעוני

ידעתם שבחומוס שקונים בחנויות יש 25%-30% שומן?
האם הייתם קונים גבינה שמכילה כל כך הרבה אחוזי שומן לצריכה יומיומית, למריחה על הסנדוויצ'ים של הילדים שלכם או שלכם?
אם התשובה היא לא, כדאי שתתחילו להכין חומוס בבית או לקנות חומוס דל שומן.

קבלו מתכון לחומוס תוצרת בית:

מרכיבים:
1 כוס גרגרי חומוס, עדיף מזן קטן
1.5 כוסות מים להשרייה
1 כפית סודה לשתייה
2-3 שיני שום
מיץ מלימון אחד
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
2 כפיות כמון
כף שמן זית כתית מכבישה קרה
קורט מלח ים
1 כפית פפריקה


אופן ההכנה:
משרים את גרגרי החומוס במים למשך יומיים או שלושה, כאשר כל יום מחליפים את המים לפחות פעם אחת. 
מוסיפים את הסודה לשתייה למי ההשרייה האחרונים לריכוך.
קולפים את גרגרי החומוס ושוטפים היטב במים זורמים.
קוצצים היטב את גרגרי החומוס במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים שום וטחינה וממשיכים לעבד.
מוסיפים מיץ לימון ומים עד לסמיכות הרצויה.
מזלפים את השמן וממשיכים לעבד. מתבלים ומגישים.

* אם אתם לא רוצים להמתין שלושה ימים, אפשר לבשל תחילה את גרגרי החומוס לאחר השריית הלילה או להשתמש בגרגרי חומוס קפואים ומאודים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים