האם כדאי להמציא למאכלים טבעוניים שמות מיוחדים להם?

במטבח הטבעוני יש הרבה מאכלים שהם תחליף למאכלים בשריים, חלביים וביצתיים כמו המבורגר טבעוני, גבינה טבעונית, חביתה טבעונית, אומלט טבעוני ועוד.
השמות האלה ניתנו למאכלים בגלל שהם חיקוי למאכלים המקוריים, ונועדו גם להקל על הטבעונים לתת שמות למאכלים שלהם, וגם כדי להקל עליהם בכך שהם לא צריכים לוותר על המאכלים המקוריים, ויש להם תחליף מצוין.
לפעמים טבעונים נותנים למכרים לא טבעונים שלהם לטעום תחליפים כדי לראות שהשד הטבעוני לא נורא כל כך ושאולי כדאי להם לעבור צד. הבעיה היא שגם כשזה הכי טעים בעולם, הם לרוב יגידו ש"הדבר האמיתי" יותר טעים.
השאלה היא האם זה נכון מבחינה מוסרית לתת למאכלים שלא מכילים רכיבים מן החי שמות של מוצרים מן החי? האם לא הגיע הזמן שהתזונה הטבעונית תעמוד בזכות עצמה ותתן למאכלים שלה שמות משלהם, בלי להוות תחליף למאכלים שמכילים בתוכם סבל והתעללות בחיות?
לדעתי הגיע הזמן לשנות. להגיד שאין לטבעונים המבורגר ואין לנו שניצל. אין לנו שווארמה ואין לנו עוגת גבינה.
צריך להיות יצירתיים ולהמציא שמות שיגדירו את המאכלים מחדש.

רשימת המאכלים שצריך למצוא להם שמות חדשים למקבילים שלהם באוכל הטבעוני:

המבורגר- ההמבורגר הוא קציצה שהמקור שלה הוא בעיר המבורג שבגרמניה. במקור היתה זו קציצת בשר מטוגנת או צלויה שהביאו המלחים הגרמנים לגרמניה במאה ה-15.

סטייק/ אומצה- הסטייק הוא נתח בשר ואין לו שום קשר למאכלים מן הצומח.

חביתה- החביתה (או האומלט) היא מאכל מבלילת ביצים טרופות שטוגנה מספר דקות. המילה חביתה באה מהמילה מחבת, כי מכינים אותה במחבת.

גבינה- הגבינה היא מוצר חלב מוצק המיוצר מחלב של פרות ובקר אחר.

יוגורט- המילה יוגורט הגיעה מהמילה הטורקית yoğurmak, שמשמעותה היא "לערבב".




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים