עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ'יפס טבעוניות וקלות להכנה

גם לטבעונים (ובמיוחד להם) מגיע להתפנק, אז קבלו מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה, שלוקח 10 דקות להכין ו-18 דקות לאפות. חצי שעה ויש לכם עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות טעימות ומפנקות. תיזהרו לא לטרוף! הבחירה בטבעונות לא מבטיחה שתרזו במקרה שתזללו עוגיות!

המצרכים: 
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
3/4 כוס חמאה טבעונית *
1 ו-1/4 כוס קמח (רגיל)
3/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס שוקולד צ'יפס טבעוני **
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה אחת גדולה שמים את המרכיבים היבשים בלי הסוכר (כלומר: הקוואקר, הקמח, הסודה לשתיה והתבלינים) מערבבים.
בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים (החמאה המומסת ותמצית הוניל) עם הסוכר.
מוסיפים את החומרים הרטובים לקערה הגדולה עם החומרים היבשים ומערבבים.
לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים ביחד עד שנוצר בצק עוגיות.
על תבנית גדולה מניחים נייר אפייה. לוקחים בכף בצק עוגיות מגלגלים לכדור, משטיחים ומניחים אותו בתבנית.
אופים במשך כ-35 דקות עד שהעוגיות מגיעות לצבע חום זהוב.

* חמאה טבעונית- אפשר להשתמש במחמאה של בלובנד, יוניליוור, אותה אפשר לקנות בכל סופר. אפשר לקנות חמאה טבעונית בחנויות של גבינות טבעוניות (לדוגמא: ויטופיה מרקט בראשון לציון).
** שוקולד צ'יפס טבעוני- אפשר לקנות שבבי שוקולד (שוקולד צ'יפס), בכל סופר או מכולת, כל עוד השוקולד צ'יפס עשוי משוקולד מריר שלא מכיל חלב.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים