חביתה טבעונית קלה להכנה

חביתה טבעונית היא מאכל שאפשר לשחק איתו ולהיות יצירתיים איתו כיד הדימיון.
מכינים אותה מקמח כלשהו מן הצומח כמו קמח חומוס, אפונה, עדשים, טפיוקה, ואפשר גם לערבב את הקמחים.
אפשר להכין חביתה גם מאבקות כמו אבקת פלאפל שצריך להוסיף לה רק מים.
אפשר להכין אותה פשוטה ביותר: רק מקמח, מים ותבלינים, ואפשר להוסיף לה בצל מטוגן, פטרוזיליה, כוסברה או עלים ירוקים כלשהם, פטריות, נקניק טבעוני, עגבניות, פלפל או כל מה שבא לכם להוסיף לחביתה שלכם.

הנה מתכון לחביתה גדולה טבעונית בסיסית וקלה מאד להכנה, מקמח עדשים:

המצרכים
3-4 כפות קמח עדשים כתומים (אפשר להשתמש בקמח אחר או לערבב את סוגי הקמח)
רבע-חצי כוס מים
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
תבלינים: מלח, פלפל שחור
קצת בצל קצוץ (לפי המידה שאתם אוהבים)
אפשר להוסיף עוד ירקות כמו פטריות קצוצות, עגבניות וכד', או נקניק טבעוני, גבינה טבעונית וכד'.

אופן ההכנה: 
מערבבים את הקמח והמים בקערה. מתחילים עם רבע כוס מים ומוסיפים לאט לאט עוד, עד שמגיעים לבלילה שמזכירה פנקייק. מוסיפים לבלילה את הפטרוזיליה ואת הירקות (אם רוצים), חוץ מהבצל. מטגנים את הבצל במעט שמן במחבת. אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים למחבת את הבלילה.
מטגנים במשך כ-3 דקות ולאחר מכן הופכים לצד השני. אחרי שהחביתה מקבלת בכל צד צבע קצת שחום, מוציאים אותה מהמחבת ומגישים בצלחת. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים