עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה וטעימה

להכין עוגות בלי ביצים זה לא בעיה. זאת עוגת שוקולד טבעונית קלה להכנה, העוגה הטבעונית הראשונה שהכנתי 😋 לתבנית קטנה (גודל 20-22 ס"מ). ואם אני הצלחתי על הפעם הראשונה, אז גם אתם יכולים... את המתכון לקחתי מהבלוג

המצרכים: 
לקערת היבשים
אחד וחצי כוס קמח לבן (או מלא)
חצי כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח

לקערת הרטובים:
אחד וחצי כוס חלב סויה
1 כף חומץ
חצי כוס שמן
שני שליש כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (חבילה) שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות

לציפוי:
200 גרם (2 חבילות) שוקולד מריר
שליש כוס חלב סויה (או וניל או שקדים)

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לתוך קערה (קערת היבשים).
מנפים את הקקאו לתוך הקערה ולאחר מכן את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים.
בקערה השנייה (קערת הרטובים) מערבבים את חלב הסויה עם החומץ, מוסיפים את השמן והסוכר ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת של החומרים הרטובים לקערת היבשים בשלושה חלקים. בכל פעם שליש מהקערה.
בכל פעם אחרי שמערבבים להוסיף קצת מהשוקולד המריר השבור ולערבב.
את התערובת כולה שופכים לתבנית ומכניסים לתנור לחום של 160०. אופים במשך 45 דקות בערך, עד שהקיסם שתוקעים במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.

מצננים במשך 20 דקות ומוסיפים את הציפוי:

הכנת הציפוי:
שוברים את השוקולד המריר לתוך פינג'אן או סיר קטן ומוסיפים את חלב הסויה. שמים את הכלי עם השוקולד בתוך סיר יותר גדול שבתוכו מים. מחממים את המים על האש ומערבבים את השוקולד שבסיר הקטן בעדינות (שיטת בן מארי). שופכים על העוגה.



יאמיייייי!!!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים