גבינת קשיו טבעונית

גבינת קשיו היא בעצם ממרח קשיו, כי אין קשר לגבינה חוץ מהמרקם והשימושים. אז מה אפשר לעשות עם ממרח קשיו?
אפשר להכין איתו רוטב לפסטה, למרוח בסנדביץ', לשים בטוסט או על פיצה, למלא בורקסים, להכין קיש, להשתמש כמילוי ללזניה ועוד.

מתכון לגבינת קשיו קלה להכנה:

המצרכים:
כוס אגוזי קשיו
חצי-שלושת רבעי כוס מים
מלח לפי הטעם
חצי לימון
2 שיני שום
כפית שמן זית

אופן ההכנה: 
משרים את אגוזי הקשיו במים למשך הלילה. אם אין זמן ודחוף לנו להכין את גבינת הקשיו בכל זאת, אפשר להשרות כחצי שעה במים רותחים, אבל עדיף להשרות במים פושרים למשך הלילה כדי לקבל מרקם משחתי. מסננים את הקשיו ושוטפים.
מעבירים את האגוזים, חצי הלימון והשום לבלנדר, מוסיפים מים- כשליש מהגובה של החומר שבבלנדר (היחס המדוד הוא שתי כוסות אגוזים על כוס מים אחת). את המים כדאי להוסיף בהדרגה, בכל פעם קצת, עד לקבלת רמת הנוזליות הרצויה.
מערבלים את הכל בבלנדר למשך כמה דקות. מוסיפים בסוף את המלח ואת שמן הזית ומערבבים.
מעבירים לצנצנת סגורה ושומרים במשך כמה ימים בקירור.

תוספות אפשריות לגבינה שאפשר לערבב ביחד איתה: זעתר, זיתים קצוצים, שמיר, קוביות פסטו קפואות, אקסטרה שום, פפריקה, בצל ירוק קצוץ ועוד...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים