גרנולה טבעונית קלה להכנה

גרנולה יכולה להיות ארוחת בוקר נהדרת, שתתן לכם המון אנרגיה להמשך היום.
קבלו מתכון של גרנולה טעימה ביותר, וקלה להכנה.
אזהרה: הגרנולה היא עתירת קלוריות. ב-100 גרם יש בממוצע 400 קלוריות. לכן לא לאכול הרבה, רק צלוחית קטנה.

מצרכים (לכמות של קילו): 
4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר), כשאפשר להחליף כוס של קוואקר אחת בכוס של פצפוצי אורז
חצי כוס סילאן או סוכר חום
8 כפות שמן או כף טחינה גולמית עם חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך או פקאן
שלושת רבעי כוס שקדים
שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה
1 כוס גרעיני דלעת
חצי כוס אגוזי מקדמיה (לא חובה)
שלושת רבעי כוס אגוזי לוז
שלושת רבעי כוס פיסטוקים
1 כוס אגוזי קשיו
1 כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים בהירים
2 כפיות מלאות קינמון

אופן ההכנה:
מערבבים את שיבולת השועל עם הסילאן או הסוכר החום והשמן בקערה גדולה.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מוסיפים את כל האגוזים, הגרעינים והשקדים אל שיבולת השועל ומערבבים היטב.
(אם אתם רוצים את החמוציות והצימוקים גמישים, הוסיפו אותם לאחר האפייה. אם אתם מעדיפים אותם אפויים וקשים, הוסיפו אותם לתערובת שהולכת לתנור).
שופכים הכל על התבנית המרופדת ומשטחים. אופים בתנור בחום של 160-170 מעלות, במשך 25-30 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור, נותנים לתערובת להתקרר, מפוררים בעזרת הידיים ומעבירים לצנצנת סגורה הרמטית, שומרים במקום קריר ומוצל בארון או במזווה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מסעדות ידידותיות לטבעונים